„Nakręceni na pomaganie” – akcja zbierania nakrętek w Radlinie

Spółdzielnia Mieszkaniowa „Marcel” nakręca się na pomaganie i recykling! W dniu 26 października 2020 r. na zasobach SM Marcel stanęły wyjątkowe zielone serca na plastikowe nakrętki.

W pojemnikach zbierane będą plastikowe nakrętki, a dochód z ich sprzedaży  przeznaczony będzie na akcje charytatywne na rzecz osób potrzebujących. Ponadto zbieranie plastikowych nakrętek przez mieszkańców ma mieć walor edukacyjny w zakresie segregowania odpadów i jednocześnie dbania o środowisko naturalne.

Zielone pojemniki trudno przeoczyć, ustawione zostały w czterech lokalizacjach tj. przed siedzibą Spółdzielni Mieszkaniowej „Marcel” przy ul. Mariackiej 30, przy placu zabaw u zbiegu ul. Ściegiennego i Damrota, przed siedzibą Administracji w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Św. Wawrzyńca 5 oraz przy placu zabaw przy ul. Jana Pawła II.

Pierwszą transzę zakrętek wrzucili do serca umiejscowionego przed siedzibą Spółdzielni Mieszkaniowej Prezes Spółdzielni Mieszkaniowej „Marcel” w Radlinie oraz przedstawiciele Rady Nadzorczej i Rady Osiedla.

Dzięki tym sercom każdy, kto zbiera nakrętki, będzie miał miejsce, gdzie może je zostawić, wspierając osoby potrzebujące. Miejmy nadzieję, że serca bardzo szybko będą się zapełniały. O serca i  zgromadzone w nich nakrętki dbać będzie Rada Osiedla, która też będzie podejmować decyzję na jaki cel charytatywny zostaną przeznaczone środki finansowe pochodzące z ich sprzedaży.

Zachęcamy więc wszystkich do uczestnictwa w tej wspaniałej inicjatywie.

Metalowe konstrukcje powstały dzięki  dofinansowaniu uzyskanemu ze środków Fundacji JSW.