Zimowy obóz dla młodych piłkarzy z Gwiazdy Chudów

Fundusze Fundacji JSW pozwolą młodym piłkarzom LKS Gwiazdy Chudów wybrać się na zimowy obóz do Węgierskiej Górki.

Dofinansowanie obozów młodzieżowych już na stałe wpisało się w zakres wsparcia udzielanego przez zarząd Fundacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej w okresie zimowym i letnim. Trenerzy zapewniają, że zimowa edycja będzie obfitować w prawdziwe sportowe emocje, profesjonalne zajęcia treningowe oraz relaks i odpoczynek.

- Środki będą przeznaczone na współfinansowanie zimowego obozu piłkarskiego w miesiącu styczniu. Serdecznie dziękujemy Fundacji JSW za udzielone wsparcie - czytamy na stronie LKS Gwiazda Chudów

Zgrupowanie odbędzie się w Węgierskiej Górce. Uczestnicy będą mieć zapewnione zakwaterowanie, wyżywienie oraz profesjonalną opiekę wykwalifikowanych trenerów.

D.Borczyk

Nowoczesny gabinet SI w Jastrzębiu-Zdroju

Fundacja JSW udzieliła finansowego wsparcia na stworzenie nowego gabinetu integracji sensorycznej w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Jastrzębiu-Zdroju. Dzięki temu wsparciu, placówka ma teraz możliwość świadczenia nowych usług, skierowanych do dzieci, u których…

Wsparcie dla młodych piłkarzy

Fundacja JSW, będąc zaangażowanym partnerem społeczności lokalnej, przekazała środki finansowe na rzecz Ludowego Klubu Sportowego Zryw Bąków. Fundacja JSW współfinansowała zakup strojów meczowych, a także dresów sportowych dla najmłodszych piłkarzy tego klubu.

Nowa…

Komfortowe warunki w ZSP w Godowie

Zarząd Fundacji JSW przywiązując dużą wagę do wspierania placówek oświatowych, postanowił udzielić wsparcia Zespołowi Szkolno-Przedszkolnemu w Godowie na zakup klimatyzatorów.

Wsparcie dla SP nr 3 im JP II w Wodzisławiu Śląskim

Dzięki Fundacji JSW uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im Jana Pawła II w Wodzisławiu Śląskim podczas lekcji wychowania fizycznego mogą korzystać z nowego sprzętu sportowego.

Inne spojrzenie na umiejętności piłkarskie

Od niedawna Concordia Knurów rozpoczęła proces doskonalenia umiejętności zawodników poprzez analizę meczów piłki nożnej oraz treningów. Dzięki finansowemu wsparciu udzielonemu przez Fundację JSW, do klubu sportowego trafił sprzęt, który pozwala trenerom oraz zawodnikom…

Wsparcie dla OSP Woszyce

Dzięki wsparciu Fundacji JSW, Ochotnicza Straż Pożarna w Woszycach zyskała niezbędny sprzęt ratowniczy, zwiększając skuteczność strażaków w codziennych działaniach oraz umożliwiając im skuteczną interwencję w sytuacjach ratowania życia i zdrowia mieszkańców regionu