Wychowujemy przyszłych reprezentantów

Akademia JKH GKS Jastrzębie otrzymała kolejną darowiznę na prowadzenie zajęć szkoleniowych dzieci i młodzieży oraz współzawodnictwo na szczeblu regionalnym, ogólnopolskim i międzynarodowym.

Akademia JKH GKS Jastrzębie, to centrum szkoleniowe, które w środowisku sportowym jest cenione za profesjonalną pracę z utalentowaną młodzieżą i dziećmi. Fundacja JSW z Grupy Kapitałowej JSW, która od lat wspiera promocję zdrowego stylu życia oraz sport w Jastrzębiu-Zdroju, odpowiedziała na wniosek trenerów Akademii JKH GKS Jastrzębie o udzielenie darowizny na rzecz szkolenia dzieci i młodzieży.

- Miło nam poinformować, iż Fundacja JSW po raz kolejny wsparła działania naszego klubu na rzecz szkolenia dzieci i młodzieży - czytamy na stronie Akademii JKH

Darowizna przyznana przez zarząd Fundacji JSW pozwoli akademii na zapewnienie odpowiednich warunków do prowadzenia zajęć szkoleniowych oraz współzawodnictwa krajowego i międzynarodowego młodych zawodników. Fundusze zostaną przeznaczone również na doposażenie zawodników w niezbędny sprzęt hokejowy.

- Niezbędnym elementem procesu szkoleniowego jest współzawodnictwo sportowe, czyli udział w meczach ligowych i zawodach towarzyskich. Starsze kategorie rywalizują w rozgrywkach ogólnopolskich i międzynarodowych. Mierzymy wysoko, a to wymaga wysokich nakładów – wyjaśniają trenerzy.

Środki finansowe przyznane przez Fundację JSW zostaną również przeznaczone na kompleksową organizację wyjazdów na mecze ogólnopolskie oraz międzynarodowe.

Nowoczesny gabinet SI w Jastrzębiu-Zdroju

Fundacja JSW udzieliła finansowego wsparcia na stworzenie nowego gabinetu integracji sensorycznej w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Jastrzębiu-Zdroju. Dzięki temu wsparciu, placówka ma teraz możliwość świadczenia nowych usług, skierowanych do dzieci, u których…

Wsparcie dla młodych piłkarzy

Fundacja JSW, będąc zaangażowanym partnerem społeczności lokalnej, przekazała środki finansowe na rzecz Ludowego Klubu Sportowego Zryw Bąków. Fundacja JSW współfinansowała zakup strojów meczowych, a także dresów sportowych dla najmłodszych piłkarzy tego klubu.

Nowa…

Komfortowe warunki w ZSP w Godowie

Zarząd Fundacji JSW przywiązując dużą wagę do wspierania placówek oświatowych, postanowił udzielić wsparcia Zespołowi Szkolno-Przedszkolnemu w Godowie na zakup klimatyzatorów.

Wsparcie dla SP nr 3 im JP II w Wodzisławiu Śląskim

Dzięki Fundacji JSW uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im Jana Pawła II w Wodzisławiu Śląskim podczas lekcji wychowania fizycznego mogą korzystać z nowego sprzętu sportowego.

Inne spojrzenie na umiejętności piłkarskie

Od niedawna Concordia Knurów rozpoczęła proces doskonalenia umiejętności zawodników poprzez analizę meczów piłki nożnej oraz treningów. Dzięki finansowemu wsparciu udzielonemu przez Fundację JSW, do klubu sportowego trafił sprzęt, który pozwala trenerom oraz zawodnikom…

Wsparcie dla OSP Woszyce

Dzięki wsparciu Fundacji JSW, Ochotnicza Straż Pożarna w Woszycach zyskała niezbędny sprzęt ratowniczy, zwiększając skuteczność strażaków w codziennych działaniach oraz umożliwiając im skuteczną interwencję w sytuacjach ratowania życia i zdrowia mieszkańców regionu