Wspieramy tenisistów stołowych z JKTS z Jastrzębia-Zdroju

Fundacja JSW przyjacielem i wspaniałym darczyńcą Jastrzębskiego Klubu Tenisa Stołowego - taki baner widnieje w JKTS w Jastrzębiu-Zdroju i nie bez powodu. Fundusze Fundacji JSW wspierają tenisistów stołowych w realizacji kosztownych projektów.

Fundacja Jastrzębskiej Spółki Węglowej pomogła jastrzębskiemu klubowi w sfinansowaniu zakupu specjalistycznego sprzętu sportowego potrzebnego do utrzymania wysokiego poziomu treningów tenisa stołowego.

- Bardzo, ale ale bardzo jesteśmy wdzięczni Fundacji JSW, gdyż fundacja pozwala nam właściwie funkcjonować i grać na wysokim poziomie - relacjonuje prezes klubu Roman Fajkus.

W ramach darowizny udzielonej przez Fundację JSW, podopieczni Jastrzębskiego Klubu Tenisa Stołowego otrzymali nowe stroje sportowe, a także zostali wyposażeni w rakietki do tenisa stołowego. Ponadto klub został wyposażony w osiem profesjonalnych i bardzo kosztownych stołów do gry w tenisa stołowego.

Nowoczesny gabinet SI w Jastrzębiu-Zdroju

Fundacja JSW udzieliła finansowego wsparcia na stworzenie nowego gabinetu integracji sensorycznej w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Jastrzębiu-Zdroju. Dzięki temu wsparciu, placówka ma teraz możliwość świadczenia nowych usług, skierowanych do dzieci, u których…

Wsparcie dla młodych piłkarzy

Fundacja JSW, będąc zaangażowanym partnerem społeczności lokalnej, przekazała środki finansowe na rzecz Ludowego Klubu Sportowego Zryw Bąków. Fundacja JSW współfinansowała zakup strojów meczowych, a także dresów sportowych dla najmłodszych piłkarzy tego klubu.

Nowa…

Komfortowe warunki w ZSP w Godowie

Zarząd Fundacji JSW przywiązując dużą wagę do wspierania placówek oświatowych, postanowił udzielić wsparcia Zespołowi Szkolno-Przedszkolnemu w Godowie na zakup klimatyzatorów.

Wsparcie dla SP nr 3 im JP II w Wodzisławiu Śląskim

Dzięki Fundacji JSW uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im Jana Pawła II w Wodzisławiu Śląskim podczas lekcji wychowania fizycznego mogą korzystać z nowego sprzętu sportowego.

Inne spojrzenie na umiejętności piłkarskie

Od niedawna Concordia Knurów rozpoczęła proces doskonalenia umiejętności zawodników poprzez analizę meczów piłki nożnej oraz treningów. Dzięki finansowemu wsparciu udzielonemu przez Fundację JSW, do klubu sportowego trafił sprzęt, który pozwala trenerom oraz zawodnikom…

Wsparcie dla OSP Woszyce

Dzięki wsparciu Fundacji JSW, Ochotnicza Straż Pożarna w Woszycach zyskała niezbędny sprzęt ratowniczy, zwiększając skuteczność strażaków w codziennych działaniach oraz umożliwiając im skuteczną interwencję w sytuacjach ratowania życia i zdrowia mieszkańców regionu