Więcej zieleni w Parku Aktywnej Rekreacji w Mszanie

Uatrakcyjnienie miejsca wypoczynku i rekreacji mieszkańców Gminy Mszana i turystów odwiedzających gminę to główny cel, który przyświecał włodarzom Gminy Mszana wnioskujących o dofinansowanie przedsięwzięcia ze środków Fundacji JSW. Wykonanie nasadzeń zieleni i zagospodarowanie terenu w Parku Aktywnej Rekreacji w Mszanie zwieńczyło realizację projektu.

Aby stworzyć miejsce wypoczynku dla lokalnej społeczności oraz pobudzić ruch turystyczny w 2015 roku utworzono w Mszanie park sołecki, który jest jedynym tego typu obiektem w Gminie Mszana.

Infrastruktura parkowa, siłownia na wolnym powietrzu, plac zabaw i skate park to tylko niektóre z jego atracji. Park jest miejscem rekreacji rodzin z małymi dziećmi, spotkań młodzieży oraz odpoczynku osób starszych. W parku odbywają się spotkania i imprezy plenerowe.

Aby uatrakcyjnić wypoczynek w parku zaplanowano i zrealizowano nasadzenia zieleni parkowej, drzew, krzewów i bylin.

Zadanie jest odpowiedzią na potrzeby mieszkańców w zakresie zagospodarowania terenu parku. Zachęcamy do odwiedzin, a małą zapowiedź realizacji znajdą Państwo poniżej.