Piłkarze Concordii Knurów z nowymi strojami oraz akcesoriami treningowymi

Concordia Knurów otrzymała nowy sprzęt piłkarski oraz komplet strojów meczowych. To już kolejne tego typu przedsięwzięcie w Knurowie, które zostało zrealizowane dzięki środkom przekazanym przez Fundację JSW.

Piłkarze Concordii Knurów od niedawna mogą pochwalić się nowymi kompletami strojów meczowych, które zostały wyprodukowane przez firmę Joma. Wysokiej jakości odzież sportowa wyróżnia młodych zawodników na boisku za sprawą czarno-zielonych barw górniczych. Do dyspozycji drużyny oddano również sprzęt sportowy wykorzystywany przez zawodników w codziennych treningach.

- Wsparcie udzielone przez Fundację Jastrzębskiej Spółki Węglowej miało duży wpływ na polepszenie warunków treningowych dzieci i młodzieży trenujących w naszym klubie. Jest to nieoceniona pomoc za którą jesteśmy bardzo wdzięczni - ocenia jeden z trenerów Concordii Knurów.

Warto dodać, że jest to druga drużyna piłkarska w mieście, która uzyskała dofinansowanie na zakup kompletów strojów meczowych dla swoich zawodników. Wcześniej takie wsparcie otrzymała Akademia Piłki Nożnej w Knurowie.

Dominik Borczyk