Nowy plac zabaw dla przedszkolaków z Pawłowic

Dzisiaj oficjalnie otwarto nowoczesny plac zabaw, który będzie służyć przedszkolakom Publicznego Przedszkola w Modrzewiowym Ogrodzie w Pawłowicach. Przedsięwzięcie zostało zrealizowane dzięki znacznemu dofinansowaniu Fundacji JSW.

W poniedziałek (21 listopada) w Publicznym Przedszkolu w Modrzewiowym Ogrodzie w Pawłowicach odbyła się kameralna uroczystość otwarcia nowego placu zabaw. Nowoczesne i bezpieczne miejsce do zabawy dzieci, to niezbędny element przedszkola, wspomagający rozwój i wychowanie dzieci. Obiekt będzie kształtować nawyki aktywnego spędzania wolnego czasu, poprzez zabawy z wykorzystaniem nowego, atrakcyjniejszego sprzętu, który ma wpływ na prawidłowy rozwój układu nerwowego dzieci poprzez rozwijanie kreatywności oraz stymulację motoryki dzieci.

- Przemili goście, serce moje, aż bije z radości, bo mam powitać zebranych tu gości. Więc witam wszystkim mile i serdecznie, a kłaniam się pięknie - niziutko i grzecznie. Dzieci w przedszkolu święto dziś mają, bo szanowni goście dziś plac zabaw nam otwierają - mówili przed zgromadzoną publicznością przedszkolaki.

Modernizacja placu zabaw została zrealizowana w ramach projektu Kreatywny przedszkolach na placu zabaw w Publicznym Przedszkolu w Modrzewiowym Ogrodzie, dzięki znacznemu, finansowemu wsparciu udzielonym przez Fundację Jastrzębskiej Spółki Węglowej. W uroczystości otwarcia placu zabaw wzięli udział przedstawiciele władz i jednostek samorządowych, rodzice, przedszkolaki oraz delegacja Fundacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Dominik Borczyk

Specjalistyczny sprzęt ratownictwa technicznego trafił do strażaków OSP Jankowice

Fundacja Jastrzębskiej Spółki Węglowej konsekwentnie udziela wsparcia finansowego jednostkom ochotniczej i państwowej straży pożarnej w regionie. Tym razem pieniądze na zakup specjalistycznego urządzenia ratowniczego trafiły do OSP w Jankowicach.

Siatkarze Akademii Talentów Jastrzębskiego Węgla najlepsi w Polsce!

Siatkarze Akademii Talentów Jastrzębskiego Węgla skutecznie rozwijają się dzięki finansowemu wsparciu Fundacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Zajęcia korekcyjne dla uczniów szkół podstawowych w Mszanie, Gogołowej oraz Połomi

Dzięki darowiźnie Fundacji JSW uczniowie szkół podstawowych w Mszanie, Gogołowej oraz Połomi uczęszczają na zajęcia korekcyjne mające na celu poprawę ich stanu zdrowia oraz kondycji fizycznej i psychicznej.

Specjalistyczny sprzęt dla strażaków-ochotników z Czerwionki-Leszczyn

Druhowie Ochotniczej Straży Pożarnej w Czerwionce-Leszczynach zaopatrzyli się w specjalistyczne urządzenie ratownicze. Jest to pokłosie współpracy z Fundacją Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Nowoczesne pracownie w ZSP w Ornontowicach. Uczniowie są zadowoleni!

Środki Jastrzębskiej Spółki Węglowej ponownie wpłynęły na poprawę warunków edukacyjnych uczniów w naszym regionie. Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Ornontowicach dzięki wsparciu Fundacji JSW, zmodernizował salę elektryczną oraz salkę fitness.

Fundacja JSW wspiera patriotyzm. Miasto Jastrzębie-Zdrój zorganizowało Narodowe Święto Niepodległości

Fundacja JSW przekazała darowiznę na organizację patriotycznego wydarzenia w Jastrzębiu-Zdroju z okazji 104. rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę.