Nowoczesne pracownie w ZSP w Ornontowicach. Uczniowie są zadowoleni!

Środki Jastrzębskiej Spółki Węglowej ponownie wpłynęły na poprawę warunków edukacyjnych uczniów w naszym regionie. Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Ornontowicach dzięki wsparciu Fundacji JSW, zmodernizował salę elektryczną oraz salkę fitness.

Ostatni dzień minionego tygodnia był powodem do radości dla społeczności Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Ornontowicach. 18 listopada odbyła się uroczystość otwarcia trzech nowych pracowni, które poddano gruntownej modernizacji. Dwie pracownie unowocześniono dzięki finansowemu wsparciu Fundacji JSW.

Pierwszą z nich jest pracownia elektrycza, która została doposażona w sprzęt służący do nauki w zawodach o kierunku elektrycznym i górniczym. Do dyspozycji uczniów oddano m.in oscyloskopy cyfrowe, falowniki, sterowniki programowalne, stanowiska montażowe oraz wiele innych urządzeń, które są niezbędne w prawidłowym kształceniu zawodowym. Beneficjentami nowego sprzętu są uczniowie technikum oraz szkoły branżowej pierwszego stopnia.

Korzystając ze wsparcia Fundacji JSW, dyrekcja szkoły zmodernizowała również salkę fitness, która na codzień będzie służyć uczniom w wieku od 15 do 20 lat. Jest to pokłosie projektu "W zdrowym ciele, ciągły ruch - wyposażenie sali fitness".

Modernizacja dwóch pracowni była możliwa dzięki środkom finansowym przekazanym przez Fundację JSW w kwocie 58 tys. zł.

Dominik Borczyk

Specjalistyczny sprzęt ratownictwa technicznego trafił do strażaków OSP Jankowice

Fundacja Jastrzębskiej Spółki Węglowej konsekwentnie udziela wsparcia finansowego jednostkom ochotniczej i państwowej straży pożarnej w regionie. Tym razem pieniądze na zakup specjalistycznego urządzenia ratowniczego trafiły do OSP w Jankowicach.

Siatkarze Akademii Talentów Jastrzębskiego Węgla najlepsi w Polsce!

Siatkarze Akademii Talentów Jastrzębskiego Węgla skutecznie rozwijają się dzięki finansowemu wsparciu Fundacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Zajęcia korekcyjne dla uczniów szkół podstawowych w Mszanie, Gogołowej oraz Połomi

Dzięki darowiźnie Fundacji JSW uczniowie szkół podstawowych w Mszanie, Gogołowej oraz Połomi uczęszczają na zajęcia korekcyjne mające na celu poprawę ich stanu zdrowia oraz kondycji fizycznej i psychicznej.

Specjalistyczny sprzęt dla strażaków-ochotników z Czerwionki-Leszczyn

Druhowie Ochotniczej Straży Pożarnej w Czerwionce-Leszczynach zaopatrzyli się w specjalistyczne urządzenie ratownicze. Jest to pokłosie współpracy z Fundacją Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Nowy plac zabaw dla przedszkolaków z Pawłowic

Dzisiaj oficjalnie otwarto nowoczesny plac zabaw, który będzie służyć przedszkolakom Publicznego Przedszkola w Modrzewiowym Ogrodzie w Pawłowicach. Przedsięwzięcie zostało zrealizowane dzięki znacznemu dofinansowaniu Fundacji JSW.

Fundacja JSW wspiera patriotyzm. Miasto Jastrzębie-Zdrój zorganizowało Narodowe Święto Niepodległości

Fundacja JSW przekazała darowiznę na organizację patriotycznego wydarzenia w Jastrzębiu-Zdroju z okazji 104. rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę.