Nowa pracownia komputerowa cieszy uczniów w Książenicach

Szkoła Podstawowa im. Stanisława Ligonia w Książenicach dzięki wsparciu finansowemu Fundacji JSW może pochwalić się nowoczesną pracownią komputerową.

Korzystając ze wsparcia Fundacji JSW, dyrekcja Szkoły Podstawowej im. Stanisława Ligonia gruntownie zmodernizowała pracownię komputerową.

- Okazało się, że nasz wniosek złożony do Fundacji JSW został pozytywnie przyjęty. Wnioskowaliśmy o 50 tys. złotych. Dostaliśmy 49 tys. złotych. To naprawdę spory zastrzyk gotówki, który pozwolił nam sfinalizować nasz projekt. Jestem bardzo wdzięczna zarządowi fundacji, który rozpatrzył nasz wniosek pozytywnie. Dzieci bardzo chętnie korzystają z tych komputerów, nie tylko na lekcjach informatyki, ale również na innych lekcjach - wyjaśnia dyrektor placówki, Ewa Sosnowska.

Fundusze Fundacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej pozwoliły placówce podstawowej na zakup dwudziestu dwóch komputerów oraz serwera. Uczniowie nie kryją radości i zwracają uwagę na poprawę ergonomii nauki.

- Fajne jest to, że nauczyciel może nam pomagać w różnych sytuacjach bez podchodzenia do stanowiska komputerowego. W ten sposób można lepiej pracować - mówi jeden z uczniów.

Nowoczesny gabinet SI w Jastrzębiu-Zdroju

Fundacja JSW udzieliła finansowego wsparcia na stworzenie nowego gabinetu integracji sensorycznej w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Jastrzębiu-Zdroju. Dzięki temu wsparciu, placówka ma teraz możliwość świadczenia nowych usług, skierowanych do dzieci, u których…

Wsparcie dla młodych piłkarzy

Fundacja JSW, będąc zaangażowanym partnerem społeczności lokalnej, przekazała środki finansowe na rzecz Ludowego Klubu Sportowego Zryw Bąków. Fundacja JSW współfinansowała zakup strojów meczowych, a także dresów sportowych dla najmłodszych piłkarzy tego klubu.

Nowa…

Komfortowe warunki w ZSP w Godowie

Zarząd Fundacji JSW przywiązując dużą wagę do wspierania placówek oświatowych, postanowił udzielić wsparcia Zespołowi Szkolno-Przedszkolnemu w Godowie na zakup klimatyzatorów.

Wsparcie dla SP nr 3 im JP II w Wodzisławiu Śląskim

Dzięki Fundacji JSW uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im Jana Pawła II w Wodzisławiu Śląskim podczas lekcji wychowania fizycznego mogą korzystać z nowego sprzętu sportowego.

Inne spojrzenie na umiejętności piłkarskie

Od niedawna Concordia Knurów rozpoczęła proces doskonalenia umiejętności zawodników poprzez analizę meczów piłki nożnej oraz treningów. Dzięki finansowemu wsparciu udzielonemu przez Fundację JSW, do klubu sportowego trafił sprzęt, który pozwala trenerom oraz zawodnikom…

Wsparcie dla OSP Woszyce

Dzięki wsparciu Fundacji JSW, Ochotnicza Straż Pożarna w Woszycach zyskała niezbędny sprzęt ratowniczy, zwiększając skuteczność strażaków w codziennych działaniach oraz umożliwiając im skuteczną interwencję w sytuacjach ratowania życia i zdrowia mieszkańców regionu