Koncert noworoczny z okazji 30-lecia JSW i 120-lecia KWK Knurów

Za nami fenomenalny występ Waldemara Malickiego, który w ubiegłą niedzielę gościł na scenie Domu Kultury w Knurowie-Szczygłowicach.

Koncert Waldemara Malickiego odbył się w ramach jubileuszu 30-lecia Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A. oraz 120-lecia Kopalni Węgla Kamiennego Knurów. Wybitnemu pianiście oraz satyrykowi towarzyszyła Orkiestra KWK Knurów pod batutą Mariusza Kowalczyka, którym asystowali solistka Joanna Świdrak i akordeonista Piotr Zarzyka.

Podczas koncertu nie zabrakło satyryczno-obyczajowych monologów wokół tak intrygujących tematów, jak prawa kobiet, tolerancja, popularne programy telewizyjne czy „medyczna” marihuana, ani muzyczno-słownych komentarzy do pojawiających się w Polsce niedorzeczności.

Zgromadzona publiczność, która wypełniła salę koncertową po brzegi, była zachwycona pomysłowością muzyczną Waldemara Malickiego i z szerokim uśmiechem przyjęła muzyczne żarty cenionego satyryka.

Koncert noworoczny został zorganizowany przez Centrum Kultury w Knurowie, dzięki finansowemu wsparciu Fundacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej.

Zdjęcie: Agnieszka Łyko

D.Borczyk.

Nowoczesny gabinet SI w Jastrzębiu-Zdroju

Fundacja JSW udzieliła finansowego wsparcia na stworzenie nowego gabinetu integracji sensorycznej w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Jastrzębiu-Zdroju. Dzięki temu wsparciu, placówka ma teraz możliwość świadczenia nowych usług, skierowanych do dzieci, u których…

Wsparcie dla młodych piłkarzy

Fundacja JSW, będąc zaangażowanym partnerem społeczności lokalnej, przekazała środki finansowe na rzecz Ludowego Klubu Sportowego Zryw Bąków. Fundacja JSW współfinansowała zakup strojów meczowych, a także dresów sportowych dla najmłodszych piłkarzy tego klubu.

Nowa…

Komfortowe warunki w ZSP w Godowie

Zarząd Fundacji JSW przywiązując dużą wagę do wspierania placówek oświatowych, postanowił udzielić wsparcia Zespołowi Szkolno-Przedszkolnemu w Godowie na zakup klimatyzatorów.

Wsparcie dla SP nr 3 im JP II w Wodzisławiu Śląskim

Dzięki Fundacji JSW uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im Jana Pawła II w Wodzisławiu Śląskim podczas lekcji wychowania fizycznego mogą korzystać z nowego sprzętu sportowego.

Inne spojrzenie na umiejętności piłkarskie

Od niedawna Concordia Knurów rozpoczęła proces doskonalenia umiejętności zawodników poprzez analizę meczów piłki nożnej oraz treningów. Dzięki finansowemu wsparciu udzielonemu przez Fundację JSW, do klubu sportowego trafił sprzęt, który pozwala trenerom oraz zawodnikom…

Wsparcie dla OSP Woszyce

Dzięki wsparciu Fundacji JSW, Ochotnicza Straż Pożarna w Woszycach zyskała niezbędny sprzęt ratowniczy, zwiększając skuteczność strażaków w codziennych działaniach oraz umożliwiając im skuteczną interwencję w sytuacjach ratowania życia i zdrowia mieszkańców regionu