Hajer Indoor Triathlon

Jeżeli jesteś osobą, która lubi aktywnie spędzać czas, pragniesz poczuć smak adrenaliny lub dopiero chcesz rozpocząć swoją przygodę z ekstremalnym sportem, to nie czekaj i weź udział w Hajer Indoor Triathlon, który odbędzie się 27 maja br. w Jastrzębiu-Zdroju.

Hajer Indoor Triathlon jest wydarzeniem, w którym zawodnicy będą musieli konkurować we wszechstronnej dyscyplinie sportowej będącej połączeniem kolarstwa, biegania i pływania zachowując ich ciągłość w jednym starcie. W wydarzeniu organizowanym przez Stowarzyszenie Jastrzębski Sport może wziąć osoba, która najpóźniej w dniu zawodów ukończy 16 lat, bez względu na to czy jest amatorem, czy osobą czynnie uprawiającą sport.

Uczestnicy zawodów będą musieli przepłynąć 300 metrów w basenie, przejechać 15 km na rowerze stacjonarnym oraz przebiegnąć 3 km na bieżni tartanowej. Impreza odbędzie się na terenie Zespołu Szkół nr 2 im. Wojciecha Korfantego w Jastrzębiu-Zdroju.

Fundacja Jastrzębskiej Spółki Węglowej dofinansowała to przedsięwzięcie.