Genialnie, odlotowo i sportowo

Gminny Ośrodek Sportu w Mszanie dzięki współpracy z Fundacją JSW przygotował ciekawą ofertę spędzenia wolnego czasu podczas zimowych ferii.

Tegoroczne ferie zimowe to czas, na który z niecierpliwością czeka mnóstwo dzieci . Dni wolne od nauki w szkole wcale nie muszą zostać przeznaczone na leniuchowanie, a wręcz przeciwnie - ten czas powinno się wykorzystać aktywnie.

Gminny Ośrodek Sportu w Mszanie dzięki dofinansowaniu ze środków Fundacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej przygotował bogatą ofertę rekreacyjną dla najmłodszych mieszkańców gminy. Paleta przyjemności składa się, aż z trzynastu atrakcji, z których możemy wyróznić takie przyjemności, jak m.in dwukrotny, całodniowy wyjazd na narty do ośrodka narciarskiego w Szczyrku, wyjście na kręgle, basen, czy do wrotkarni.

Jesteśmy przekonani, że tegoroczna oferta zapewni najmłodszym uczestnikom ferii masę wrażeń, wspomnień oraz pozytywnych emocji.

D.Borczyk

Nowoczesny gabinet SI w Jastrzębiu-Zdroju

Fundacja JSW udzieliła finansowego wsparcia na stworzenie nowego gabinetu integracji sensorycznej w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Jastrzębiu-Zdroju. Dzięki temu wsparciu, placówka ma teraz możliwość świadczenia nowych usług, skierowanych do dzieci, u których…

Wsparcie dla młodych piłkarzy

Fundacja JSW, będąc zaangażowanym partnerem społeczności lokalnej, przekazała środki finansowe na rzecz Ludowego Klubu Sportowego Zryw Bąków. Fundacja JSW współfinansowała zakup strojów meczowych, a także dresów sportowych dla najmłodszych piłkarzy tego klubu.

Nowa…

Komfortowe warunki w ZSP w Godowie

Zarząd Fundacji JSW przywiązując dużą wagę do wspierania placówek oświatowych, postanowił udzielić wsparcia Zespołowi Szkolno-Przedszkolnemu w Godowie na zakup klimatyzatorów.

Wsparcie dla SP nr 3 im JP II w Wodzisławiu Śląskim

Dzięki Fundacji JSW uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 im Jana Pawła II w Wodzisławiu Śląskim podczas lekcji wychowania fizycznego mogą korzystać z nowego sprzętu sportowego.

Inne spojrzenie na umiejętności piłkarskie

Od niedawna Concordia Knurów rozpoczęła proces doskonalenia umiejętności zawodników poprzez analizę meczów piłki nożnej oraz treningów. Dzięki finansowemu wsparciu udzielonemu przez Fundację JSW, do klubu sportowego trafił sprzęt, który pozwala trenerom oraz zawodnikom…

Wsparcie dla OSP Woszyce

Dzięki wsparciu Fundacji JSW, Ochotnicza Straż Pożarna w Woszycach zyskała niezbędny sprzęt ratowniczy, zwiększając skuteczność strażaków w codziennych działaniach oraz umożliwiając im skuteczną interwencję w sytuacjach ratowania życia i zdrowia mieszkańców regionu