Wspieramy szpitale naszego regionu w walce z koronawirusem

Od pierwszych chwil pojawienia się w Polsce zagrożenia epidemicznego, związanegoz rozprzestrzenianiem się koronawirusa, Fundacja JSW aktywnie włączyła się w pomoc dla szpitali w naszym regionie. Zgodną decyzją Rady Fundacji JSW oraz Fundatora - Zarządu Jastrzębskiej Spółki Węglowej SA zdecydowano o przeznaczeniu 2 milionów złotych na wsparcie szpitali w walce z epidemią. Pomoc finansowa została przekazana dla:

• Szpitala Rejonowego w Raciborzu
  • Szpitala Wojewódzkiego w Tychach
  • Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju
  • Szpitala Miejskiego w Wodzisławiu Śląskim
  • Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 5 - Centrum Urazowe w Sosnowcu
  • Zagłębiowskiego Centrum Onkologii Szpitala Specjalistycznego w Dąbrowie Górniczej
  • Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej w Cieszynie
  • Szpitala Miejskiego w Zabrzu
  • Centrum Przedsiębiorczości CP sp. z o.o. z siedzibą w Woli - Szpitala Powiatowegow Pszczynie oraz
  • Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka im. Św. Jana Pawła II - Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 6 Śląskiego Uniwersytetu Medycznegow Katowicach.

W tym niełatwym dla wszystkich czasie Fundacja JSW pozostaje otwarta na potrzeby instytucji i organizacji, które mierzą się ze skutkami pandemii koronawirusa, mając na szczególnej uwadze „pierwszą linię frontu” – szpitale naszego regionu.