Wielki Piknik Naukowy Kopalni Wiedzy JSW już w sobotę 18 maja!

Już za kilka dni, w sobotę 18 maja 2019 r. na parkingu przed Jastrzębską Spółką Węglową przy Al. Jana Pawła II 4 odbędzie się Wielki Piknik Naukowy dla Rodzin z dziećmi.

Będzie to wyjątkowe spotkanie, podczas którego dzieci i dorośli będą bawić się i uczyć jednocześnie. Organizatorzy zadbali, aby każdy uczestnik, a przede wszystkim najmłodsi (w KAŻDYM wieku) znaleźli coś dla siebie. W programie bardzo wiele atrakcji, między innymi: kilkanaście stanowisk warsztatowych (malowanie toreb wielorazowego użytku, przypinki i magnesy na lodówkę, papier czerpany, warsztaty upcyclingowe), pokazy i warsztaty naukowe (stoiska: woda, powietrze, ciśnienie, ciekły azot, elektryczność). wystawa ponad 20 interaktywnycheksponatów obrazujących zasady fizyki i prawa natury, warsztaty z robotyki, animacje, zajęcia plastyczne, kącik kreatywny dla najmłodszych, wielka strefa klocków (ponad 100m2), wystawa „Pułapki umysłu”, wielkie bańki mydlane malowanie buziek, liczne animacje ruchowe i taneczne oraz mnóstwo konkursów z nagrodami!

Impreza będzie trwała od godz.10:00 do 17:00. Wstęp wolny! W przypadku gorszej pogody – większość atrakcji odbędzie się w halach namiotowych! Partnerem medialnym Pikniku jest National Geographic Kids. Organizatorem jest firma JSW S.A., która realizuje Piknik w ramach CSR (działań związanych ze społeczną odpowiedzialnością biznesu) – wierząc, że jednym z kluczowych jej celów jest promocja edukacji oraz talentów wśród lokalnej społeczności. Wydarzenie będzie też okazją do inauguracji projektu konkursowego realizowanego zarówno lokalnie jak w całej Polsce. Do zobaczenia na Pikniku